Många nya låtsläpp under 2017

Debutalbum

Debutalbum

2017 har vart ett produktivt år för Faihido. Under året har vi släppt ett album, en singel samt en EP.

  • Vårt kommersiella debutalbum Job 106
  • Singeln I Wasn’t Born with a Silver Spoon in My Mouth
  • EP Liksom
Singel

Singel

Skall vi nu vara riktigt krassa så släpptes albumet Job 106 i och för sig två veckor innan årsskiftet 2016/2017; Men till sammanställningen så hör albumet till det som producerats under de gångna 11-12 månaderna. Så ur den aspekten bör den räknas med här.

Ca ett halvår efter att vi släppte vårt album, så var det dags igen och då för vår retro syntdoftande singel I Wasn’t Born with a Silver Spoon in My Mouth.

Blott drygt en månad senare så kom då sedan våran EP Liksom.

Totalt har vi släppt 11 + 1 + 3 = 15 låtar på kort tid.

Därtill släppte vi dessutom den instrumentella singeln I Am Here For U på vår egen hemsida (skriven och producerad helt av bror min – Sebastian Holm).

EP

EP

Vadan detta tempo helt plötsligt? Och varför släppa kommersiellt och inte gratis som tidigare?

Svaret är kanske inte helt väntat. En gång i tiden när vi lanserade låtar via nätet, så fanns inte streaming-jättar som Spotify osv. Det var i internets barndom där människor sökte aktivt efter musikers hemsidor och laddade hem rubb som stubb. På den tiden hette vi inte Faihido, utan A.I. (Artificial Intelligence)… Ja det är berättigat att garva nu. Iallafall, vi som många andra musikskapare och producenter på denna tid med rötter i datorscenen (demo-, spel osv), vi lade helt enkelt upp våra alster för nerladdning på egna hemsidor (och diverse samlingssidor som Traxinspace osv). Det var inga konstigheter då att ha tusentals-/hundratusentals nerladdningar på sina låtar. Något som idag är få musiker förunnat, om man nu inte är en Youtube personlighet, eller genom att man mot alla odds slår igenom.

För vår egen del så gjorde vi inte så mycket väsen för oss under tidigt 2000-tal. Det plus namnbytet gjorde att vi försvann från det fokus som en gång fanns på oss.

Iallafall, att lägga upp låtar på hemsidan är inte gångbart om man vill nå ut. För att göra detta måste man helt enkelt ut via Spotify osv. Därav den kommersiella inriktningen. Men för vår del är det, och har alltid varit, en kul hobby i första hand och inget annat.

Så där har ni svaret på de frågorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *